Quantcast
Channel: socializare Arhive - Revista PSYCHOLOGIES Romania

6 lucruri care îl vor ajuta pe copilul tău să socializeze mai ușor

0
0

Mama unui copil extraordinar în vârstă de zece ani era foarte îngrijorată că fiul ei, Neil, avea ceea ce ea considera ea a fi o problemă serioasă de atitudine față de școală și față de posibilitatea de a-și face prieteni în acest mediu. Băiatul își deranja colegii în timpul orelor și distrăgea atenția altor copii solicitându-și profesorii. Notele aveau de suferit, nu pentru că Neil nu învăța, ci pentru că nu-și făcea temele atunci când nu avea chef. În timp, dezvoltase o atitudine negativă față de școală și teme și insista că nu era important că nu avea prieteni, pentru că nu avea nevoie de ei. Aceasta era povestea lui

Părinții lui Neil apelau constant la profesori, rugându-i să fie mai indulgenți și să-l lase în pace, spunând că din punct de vedere al pregătirii școlare era mult înaintea altor colegi și din acest motiv pur și simplu nu putea stabili o legătură cu ei. Apoi, într-o zi, mama lui Neil a citit un articol într-o revistă, în care experți recunoscuți în domeniu vorbeau despre cele mai importante „abilități de relaționare” de care fiecare om are nevoie pentru a avea succes la locul de muncă. A parcurs lista și a înțeles: „fiul meu nu poate face asta”. Văzând cum erau descrise aceste abilități de bază în materie de relaționare și cum lipsa lor îi trage înapoi pe oameni la vârsta adultă și în carierele lor, femeia a ieșit din plasa raționalizărilor legate de situația fiului ei. Oricât de avansat ar fi fost Neil la anumite materii, el era mult în urmă la capitolul abilități de socializare de bază. Neil avea nevoie de sprijin pentru a-și dezvolta abilitățile relaționale indispensabile pentru promovarea potențialului său extraordinar în lumea reală.

Iată cele șase comportamente fundamentale de care oricine are nevoie pentru a avea succes din punct de vedere social:

  • Gestionarea emoțiilor, ca alternativă la situațiile în care te lași copleșit de ele. Abilitatea de a înțelege când trăiești „emoții importante” și de a te adapta, renunțarea la ideea că toată lumea trebuie să se schimbe pentru tine. Trebuie să fii capabil să răspunzi la dezamăgire și să folosești tehnici de gestionare a emoțiilor copleșitoare, fără ca acestea să ajungă să se manifeste necontrolat.
  • „Citirea” camerei. Care este energia predominantă sau tonusul emoțional al celor prezenți? Există o activitate sau o conversație în derulare? Este o activitate structurată, există așteptări legate de rolul tău și cum ar trebui să participi? Sau este mai puțin structurată și permite alăturarea la grup într-un mod mai natural și spontan? Ce trebuie făcut pentru ajustarea nivelului energiei, a tonusului sau al așteptărilor, pentru ca acestea să se potrivească mediului? Ce așteaptă alții de la tine în acest mediu?
  • Întâmpină oamenii „la jumătatea drumului”. Acest lucru ar putea presupune să te prezinți, să începi o conversație sau să răspunzi la o întrebare care-ți este adresată. Fie și numai un zâmbet și o recunoaștere prietenoasă poate fi suficient pentru a semnaliza unei alte persoane că ești sociabil și deschis pentru interacțiune. Câteodată, „jumătatea drumului” înseamnă să faci fizic un pas în față pentru a putea relaționa, nu să rămâi deoparte, la margine, sau să stai pur și simplu acasă.
  • Înțelegerea semnalelor sociale și a regulilor nespuse și modificarea comportamentului ca răspuns la acestea. Aceasta implică „citirea” microexpresiilor faciale și a limbajului corporal și conștientizarea propriilor semnale. Indiciile verbale pot părea mai ușoare, dar impun concentrarea atenției asupra discursului celorlalți, ceea ce poate fi dificil dacă în mod obișnuit te deconectezi de mediu și preferi să rămâi ancorat numai în propriile gânduri.
  • Învață să te pui și în locul altcuiva sau vezi lucrurile și din altă perspectivă. Pentru a înțelege o altă perspectivă subiectivă, este nevoie să cunoști într-o anumită măsură motivele și reacțiile unei persoane. În această categorie intră și reacțiile la adresa ta. Trebuie să înțelegi că fiecare comportament și fiecare acțiune lasă o impresie asupra celor din jur și ei acționează și reacționează față de tine cu aceste gânduri în minte.
  • Fii flexibil și adaptabil. Nu fii cel care „impune reguli”. Acceptă că nu ai întotdeauna dreptate. Înțelege că parte din rolul tău social este să faci compromisuri și recunoaște că uneori este indicat să pui relațiile de prietenie sau grupul extins înaintea nevoii de a avea dreptate. Nu te certa. Asta include și a știi când să renunți la discuția în contradictoriu și să accepți să fii refuzat.
  • Cunoaște-ți publicul și adaptează-ți comunicarea în mod potrivit. Pentru un copil de cinci ani, aceasta înseamnă separarea informațiilor publice de cele private și căpătarea deprinderii de a nu-i jigni pe profesori sau pe prieteni, spunându-le lucruri negândite, care le rănesc sentimentele sau le zburlesc penele, ca de exemplu „rochia asta te face grasă” sau „mama spune că ești leneșă”. Un copil de zece ani trebuie să știe să anticipeze sau să prevadă ce i-ar interesa pe prieteni, despre ce vor să asculte sau să vorbească. S-ar putea să fie nevoie să vă adaptați și tonul, poveștile și alte informații pe care alegeți să le împărtășiți în funcție de vârstă și de preocupările celor din jur.

coperta1 - De ce nu se joacaFragment din volumul De ce nu se joacă nimeni cu mine? Ajută-ți copilul să-și facă prieteni, de Caroline Maguire (în colab. cu Teresa Barker). Cartea a apărut în ianuarie la Editura Trei.

Post-ul 6 lucruri care îl vor ajuta pe copilul tău să socializeze mai ușor apare prima dată în Revista PSYCHOLOGIES Romania.


Test: Ești extrovert sau introvert?

0
0

Desigur, soluția cea mai fericită ar fi un stil ambivert. Asta pentru că fiecare latură are beneficiile ei. Dar fiecare dintre noi are tendințe fie spre introvert, fie spre extrovert. Află din acest test în ce parte înclină balanța ta.

Află mai multe despre tine:

Test: Cum arată viața ta ideală?

Test: Ce personalitate ai în funcție de ce mănânci

Foto: shutterstock.com

Post-ul Test: Ești extrovert sau introvert? apare prima dată în Revista PSYCHOLOGIES Romania.

Test: Cat de importanti sunt prietenii?

0
0

In timp ce unii dintre noi nu concep sa nu iasa din casa si sa socializeze cat de des cu putinta cu prietenii, altii se identifica atat de bine cu apartamentul incat ajung sa se confunde cu el. Cum in nicio situatie extremele nu sunt sanatoase, trebuie sa invatam sa gestionam astfel de porniri exclusive.

De Iulia Barca

Foto: 123rf.com

Post-ul Test: Cat de importanti sunt prietenii? apare prima dată în Revista PSYCHOLOGIES Romania.

Test: Care e zona ta de confort?

0
0

Din dorinta de a ne simti in siguranta, ajungem sa evitam anumite situatii si ne blocam propria dezvoltare. Fa acest test, afla care este zona ta de confort si cum sa o depasesti.

Afla mai multe despre tine:

Test: Esti in razboi cu propria persoana?

Test: Ce ai vrea sa schimbi la viata ta?

Foto: shutterstock.com

Post-ul Test: Care e zona ta de confort? apare prima dată în Revista PSYCHOLOGIES Romania.

Cum să-i ajutăm pe copii să socializeze din nou după pandemie?

0
0

Pentru copii și adolescenți, factorii de stres ai pandemiei s-au suprapus cu multe schimbări fizice, sociale și emoționale specifice fiecărei vârste. Situațiile stresante prin care au trecut familiile, cauzate de nesiguranță și îngrijorări constante, s-au dovedit a fi greu de gestionat de către cei mai tineri dintre noi, dar în aceeași măsură, greu de gestionat și pentru părinții acestora.

În studiul Impactul pandemiei asupra bunăstării emoționale, realizat în urma serviciilor de consiliere acordate copiilor și părinților în centrele Salvați Copiii România, peste 90% dintre copiii care au apelat, în ultimul an, la consiliere psihologică în cadrul organizației s-au confruntat cu tulburări emoționale generate de pandemie și restricțiile sociale luate în contextul acesteia.

Anxietatea a fost diagnosticată în cazul a peste jumătate dintre adolescenți, în unele cazuri cu consecințe severe, tentative de suicid, arată datele studiului Organizației Salvați Copiii, derulat în perioada martie 2020 – martie 2021.

Un alt aspect care a reieșit din studiul efectuat în urma intervenției din cadrul cabinetelor de consiliere ale organizației este că distanțarea socială, școala online, limitarea contactelor și evenimentelor sociale etc. au condus la modificarea comportamentelor și rutinelor sociale, unii copii și adolescenți – cu o reziliență mai bună – au reușit să se adapteze și să mute cu succes socializarea în mediul online, în timp ce alții s-au confruntat cu dificultăți mai mari, au resimțit momente de singurătate și izolare, iar revenirea la socializarea fizică a fost trăită cu multă anxietate, neliniște și senzația că nu mai știu cum să o facă.

Copiii și adolescenții au nevoie de suport în ceea ce privește managementul timpului petrecut în fața ecranelor pe perioada vacanțelor. Părinții caută recomandări care să îi ajute în găsirea oportunităților și alternativelor de petrecere a timpului liber, care să-i țină departe de ecrane și să le îndrepte atenția spre activități care includ mișcare.

Copiii și adolescenții au nevoie ca părinții lor să acorde o mai mare atenție echilibrării rutinelor, orelor de somn din timpul nopții, stilului de viață sănătos, conectării la natură, aer curat, mișcare, diversitate alimentară, metode ce pot contribui la diminuarea manifestărilor depresive și anxioase.

Copiii au nevoie de disponibilitate și acceptare necondiționată din partea părinților, de suport emoțional și de validarea avalanșei de emoții prin care au trecut și încă trec împreună.

În acest context, ne-am propus să organizăm un webinar care să vină în întâmpinarea nevoilor copiilor, şi în aceeași măsură a părinților, astfel încât perioada vacanței să fie una cât mai plăcută și utilă pentru întreaga familie.

Webinarul Cum să-i ajutăm pe copii să socializeze din nou după pandemie?, conceput şi derulat de Organizaţia Salvaţi Copiii, va avea loc în data de 15 Iulie 2021, ora 15.00, pe pagina de Facebook Salvaţi Copiii România.

„Nevoia rapidă de adaptare la școala online, imposibilitatea menținerii interacțiunilor directe, dereglarea rutinelor cotidiene au produs disconfort emoțional copiilor și adolescenților, greu de gestionat. Părinții, la rândul lor, s-au simțit epuizați psihic și emoțional, nemaigăsind soluții adecvate pentru a le oferi suport copiilor. Conform analizelor realizate de Salvaţi Copiii, am arătat că impactul pandemiei asupra sănătății mentale și echilibrului emoțional este unul moderat spre sever, iar cele mai frecvente simptome descrise au fost cele din sfera depresiei și anxietății. În această situație copii au nevoie să-și dezvolte abilitățile sociale, să interacționeze cât mai mult posibil și într-un mod armonios. Să-i ajutăm pe copii să trăiască momente cât mai frumoase în vacanță și să experimenteze lucruri agreabile specifice vârstei lor.”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

Post-ul Cum să-i ajutăm pe copii să socializeze din nou după pandemie? apare prima dată în Revista PSYCHOLOGIES Romania.

Nevoia de socializare și comunicare a copilului

0
0

Vorbim despre socializare când vrem să exprimăm faptul că interacționăm cu alte persoane în plan social, non-profesional. Socializarea reprezintă pentru copii o nevoie crucială în procesul dezvoltării lor atât în plan fizic, dar și mental și emoțional, pentru fiecare etapă de dezvoltare umană.

Care este rolul socializării?

Prin interacțiunile sociale – la școală în pauză, la locul de joacă, în cadrul evenimentelor culturale, în vizită la prieteni, copiii dezvoltă abilitățile necesare pentru o dezvoltare sănătoasă și pentru dezvoltarea relațiilor. Astfel, copiii înțeleg și internalizează abilități de comunicare necesare tuturor etapelor de dezvoltare umană și de-a lungul etapelor educaționale și profesionale ulterioare. Învață astfel săși asume riscuri într-un mod sănătos, așa cum este a învăța să înoate sau să cunoască o nouă persoană, să se implice în activități sportive și extracuriculare, să înțeleagă intențiile celorlalți, observând și înțelegând limbajul subtil nonverbal, învață să-și manifeste interesul față de lume și viață. Prin interacțiunea cu ceilalți copii, învață să aibă încredere și să fie autonomi în viață și își construiesc mecanisme interne prin care vor putea face față necunoscutului. Prin aceste interacțiuni din primii ani de viață învață să își construiască relații, iar astfel noile interacțiuni sociale devin treptat mai puțin înfricoșătoare.

Copiii învață să împartă resurse , cunoștințe, lucruri, povești cu alții și să înțeleagă și nevoile altor copii, treptat. Această abilitate permite copiilor să-și facă prieteni, esența vieții noastre sociale la orice vârstă, și permite dezvoltarea rezilienței și a speranței – utile în experiențe extreme de viață, când viața poate fi pusă în pericol. Acest mecanism construit permite în aceste situații utilizarea resurselor, și nu renunțarea. Empatia se dezvoltă prin interacțiuni cu alte persoane, prin observare și imitarea comportamentului. Ajută copilul să fie bun și să-i pese de ceilalți. În mijlocul altor copii el observă cum alți copii ajută pe cineva care suferă și ține partea sau ia apărarea unui copil care a fost tratat nedrept sau care a fost înțeles greșit. Astfel dezvoltă capacitatea de confruntare, de comunicare și sunt capabili să se integreze în medii constructive.

Rolul comunicării

Abilitatea de comunicare este una dintre nevoile primordiale ale copilului. Aceasta face parte din misiunea de dezvotare a omului. Dezvoltarea comunicării începe înainte de naștere și se dezvoltă pe tot parcursul vieții. Comunicarea este în mod esențial un sistem de manipulare a simbolurilor. Bloom a descris procesul dezvoltării comunicării ca fiind ghidat de nevoia de relevanță, referindu-se la a transmite ce este important, nevoia de discrepanță, fiind vorba despre capacitatea de analiză și stabilire a consistenței informației, și nevoia de elaborare, prin învățarea abilităților complexe de limbaj. Exprimarea limbajului se dezvoltă prin mișcarea capului, ochilor și a corpului și continuă prin conversații, prin limbajul semnelor sau sisteme de comunicare prin arte plastice, cuvinte și propoziții scrise și vorbite, mișcare și interacțiunea cu semenii.

Citește continuarea articolului pe Revista CARIERE.

Post-ul Nevoia de socializare și comunicare a copilului apare prima dată în Revista PSYCHOLOGIES Romania.

5 lucruri care fac din Finlanda cea mai fericită ţară din lume

0
0

Finlanda a fost recunoscută, pentru al patrulea an consecutiv, drept cea mai fericită țară din lume (conform clasamentului ONU realizat în 2021). Care este explicaţia faptului că această țară nordică, cu nivelul său de însorire destul de scăzut și o climă aspră, este un ucenic atât de bun în ceea ce privește creşterea calităţii vieții?

Pentru a înțelege de ce Finlanda este cea mai fericită țară din lume, conform clasamentului ONU, trebuie mai întâi să recunoaștem că economia finlandeză o duce destul de bine. Șomajul este destul de scăzut, în jur de 6,7% (față de 8,5% în Franța), iar venitul mediu brut lunar de 3.472 de euro (2.984 de euro în Franța) plasează țara pe locul 13 în lume în ceea ce privește remunerația, datoria publică reprezentând doar 59 % din produsul intern brut al țării (față de 98,4% în Franța). De asemenea, autoritățile publice ale țării le garantează tuturor cetățenilor finlandezi accesul la servicii sociale, de sănătate și medicale de bună calitate. Pe scurt, Finlanda este un adevărat El Dorado pentru cei ce și-ar dori să se stabilească într-o țară în care viața este minunată!

Totuși, factorii determinanți economici nu pot fi suficienți pentru a defini locul pe care-l ocupă o țară pe „scara fericirii”. Iată de ce ONU, pentru a-și stabili clasificarea, ia în considerare și alți factori sociali ai bunăstării, unii dintre ei mai subiectivi, precum calitatea percepută a dialogurilor sociale de către persoanele chestionate, omogenitatea acestor aprecieri între locuitorii orașului și locuitorii din mediul rural, sau factori de mediu, cum ar fi calitatea aerului din țară și nivelul general de poluare, angajamentul său ecologic… Și, cu siguranță, acesta este domeniul care îi aduce Finlandei cel mai mare punctaj.

Importanța locurilor de socializare

Finlanda este țara saunei. Țara are peste 3 milioane de asemenea spaţii pentru 5,5 milioane de locuitori! Dacă folclorul spune că sauna este locul nașterii și al morții fiecărui finlandez – pentru că era singurul loc în care se găsea cândva apă caldă –, astăzi sauna apare ca un loc foarte important de socializare, un fel de „agora”… în varianta baie cu aburi!

Citește continuarea articolului în ediția dublă decembrie 2021 – ianuarie 2022 a revistei Psychologies.

Un articol scris de Lucien Fauvernier

Traducere de Anne-Marie Andrei

Post-ul 5 lucruri care fac din Finlanda cea mai fericită ţară din lume apare prima dată în Revista PSYCHOLOGIES Romania.

Climb Again deschide centrul de terapie prin sport în Gruiu, Argeș

0
0

Asociația Climb Again, cu sprijinul Kaufland România, a pus bazele Centrului Climb Again Gruiu, al treilea spațiu amenajat din România unde copiii și tinerii cu diverse dizabilități pot face terapie prin escaladă, prin sport și mișcare. Alte două centre se găsesc în București și Iași.

Escalada este un sport care poate fi practicat inclusiv de către copiii cu nevoi speciale, cu efect terapeutic și acesta este motivul pentru care Climb Again a dezvoltat primul centru de terapie prin escaladă din Europa la București, în urmă cu 4 ani.

Centrul Climb Again Gruiu este rezultatul multor ani de observație, de rezultate măsurabile și benefice ale acestei forme de terapie sportivă pentru copiii cu deficiențe de vedere, de auz, locomotorii și neuromotorii, cu ADHD și TSA.

Fiind amplasat în mijlocul naturii, în satul Gruiu, județul Argeș, întins pe o suprafață de 5 hectare, noul Centru Climb Again Gruiu îndeplinește o serie de roluri adaptate la tipul de dizabilitate a copiilor, la interesele lor cognitive, la posibilitățile lor intelectuale, la stilul de învățare și la nevoia de integrare în comunitate.

Claudiu Miu – Fondator Climb Again: „E următorul pas de dezvoltare pentru copiii cu dizabilități. Vom avea trasee de escaladă, dar nu doar atât, ci și o multitudine de spații accesibilizate pentru copiii cu dizabilități: sală de sport, parc de aventură, bazin terapeutic, teren de sport adaptat persoanelor nevăzătoare, săli de kinetoterapie și psihoterapie.

În cei 8 ani de când lucrez alături de copii sau fără deficiențe, am văzut impactul și transformarea adusă de sport și dorința fantastică a lor de a-și descoperi potențialul. Așteptăm copii din toată țara, dar și pe cei din comunitatea locală să își găsească refugiu aici, în frumusețea munților și a escaladei.

În Kaufland, am regăsit oameni de bine și parteneri de încredere, ne-am alăturat lor și am făcut o echipă frumoasă care transmite mesajul pe care l-am clădit în ani. Suntem Puternici Împreună!”

Un spațiu de joacă și terapie sportivă pentru copiii cu nevoi speciale înseamnă accesibilitate, incluziune, socializare și dezvoltare armonioasă.

Centrul Climb Again este un spațiu de joacă destinat diferitelor tipuri de dizabilități și accesibilizat cu indicii vizuale sau auditive pentru copiii hipoacuzici, nevăzători sau cu deficiențe de vedere, prin căi de acces facile, cu suprafețe de joacă și recuperare multifuncționale și polisenzoriale concepute după schema terapiei sportive.

Însă Centrul Climb Again Gruiu își dorește să fie mai mult! Aici, copiii se vor regăsi într-o comunitate incluzivă care oferă oportunități de socializare și networking între copii cu nevoi speciale și copii tipici, acestea fiind baza unei dezvoltări psihice armonioase.

Evenimentul de lansare de la Gruiu a inclus două zile de muncă susținută din partea voluntarilor Climb Again și Kaufland

Echipați după toate normele de siguranță prezente pe un șantier, 40 de voluntari Kaufland și Climb Again și-au pus la bătaie entuziasmul, spiritul de echipă, competențele de meseriași și resursele lor personale cele mai importante – timpul și prezența fizică – pentru a dărâma barierele dintre minoritatea celor cu dizabilități și restul majoritar.

Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România: „Pe lângă susținerea financiară a acestui proiect, am pus umărul la construcția centrului de la Gruiu pentru că voluntariatul face parte din cultura noastră organizațională și a fost o oportunitate de da o formă concretă solidarității dintre oameni.”

Andreea Kurtuhuz, voluntară Kaufland România: „Cum acesta este un proiect pentru oameni, imediat am simțit imboldul de a ceva face mai mult decât ceea ce ar putea face un om obișnuit, adică să ajute doar financiar. Iar o parte din bucățica pe care o putem dărui fiecare este, în primul rând, timpul nostru, cea mai importantă resursă. Și, în al doilea rând, și partea fizică. Uitându-ne puțin la peisaj și la scopul acestui proiect, ne dăm seama că în spatele oricărei organizații stau, de fapt, oamenii.”

Din echipa Climb Again fac acum parte și foști beneficiari, tineri nevăzători, cu deficiențe de vedere sau neuromotorii care și-au găsit vocația în sport și care sunt modele de urmat pentru tinerii aflați în aceeași situație. La evenimentul de inaugurare, au fost prezenți o parte din acei tineri: Robert Al-Radi, medaliat la paraclimbing și instructor de escaladă și Răzvan Nedu, vicecampion mondial la paraclimbing și căpitanul Lotului Național de Paraclimbing.

Răzvan Nedu, fost beneficiar Climb Again și căpitanul Lotului Național de Paraclimbing: „După sunetele de bormașină și ciocane, copiii se vor bucura de natură și de activități care să le dezvolte încrederea în ei și în propriile forțe.”

După cele două zile de muncă intensă și eforturi susținute în care au ridicat fundația Centrului Sportiv Climb Again Gruiu, peste 20 voluntari Climb Again – Kaufland au atins și acoperișul României.

Cucerirea Vârfului Moldoveanu, cel mai înalt vârf al României, a fost o continuare firească a muncii de echipă, mai ales în compania celor doi cățărători care împreună văd aproximativ 1%, Alex Benchea și Răzvan Nedu, alpiniști cu experiență în urcarea celor mai înalte acoperișuri ale lumii, de la Mont Blanc, Elbrus, Matterhorn și, în curând, vârful Aconcagua din America de Sud.

Asociația Climb Again este o organizație non-guvernamentală afiliată la Federația Română de Alpinism și Escaladă (FRAE), fondată și condusă de Claudiu Miu, fost campion balcanic de escaladă. Din 2014, Climb Again organizează sesiuni gratuite de terapie prin escaladă, sprijin psiho-emoțional și kinetoterapeutic pentru copii și tineri cu dizabilități: deficiențe de vedere, de auz, tulburări neuromotorii, deficiențe asociate. Climb Again este și coordonatorul Lotului României de Paraclimbing.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.450 de magazine în 8 țări, 148.000 de angajați și o rețea de 157 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe detalii vizitați www.kaufland.ro.

Post-ul Climb Again deschide centrul de terapie prin sport în Gruiu, Argeș apare prima dată în Revista PSYCHOLOGIES Romania.


Școala de dans Arthur Murray Bucharest depășește pragul de 1000 de clienți

0
0

Arthur Murray Bucharest, prima franciză internațională de dans de societate din România, a depășit anul acesta pragul de 1000 de clienți care au luat lecții de dans în studioul de dans din zona de Nord a Capitalei, odată cu împlinirea a 9 ani pe piața locală în această primăvară.

Motivația principală a clienților care urmează cursurile de dans de societate la Arthur Murray este nevoia de relaxare, mișcare și socializare post pandemie.

Studiourile Arthur Murray sunt prezente în întreaga lume și oferă o varietate de stiluri de dans, cum ar fi salsa, tango, vals, cha-cha, swing și multe altele. În România, studioul de dans Arthur Murray București oferă lecții și cursuri de dans individuale și de grup pentru toate nivelurile de abilitate, de la începători până la avansați, iar prin sistemul unic Arthur Murray, pe lângă lecțiile private cu instructorul personal, clienții au acces și la lecțiile de grup, dar și la sesiunile de party.

Nevoia de socializare aduce clienții în studioul de dans

Clienții Arthur Murray sunt persoane ocupate și cu un grad ridicat de stres, care ocupă poziții de top management în companii, expați, antreprenori și oameni de afaceri. Aceștia caută o modalitate de eliminare a stresului, relaxare și mișcare plăcută, cu multiple beneficii. Caută un timp personal de calitate, pe care să îl petreacă pe ringul de dans fie în cuplu, fie în compania altor studenți cu preocupari similare și pasiune pentru dans.

„Pandemia ne-a împins activitatea înapoi cu aproximativ trei ani, dar din fericire revenirea a fost și ea destul de rapidă. După anii de distanțare socială, nevoia de relaxare și socializare a readus clienții în studioul de dans. Oamenii au fost izolați și separați pentru  mai bine de 2 ani, iar acum sunt dornici să își petreacă timpul cu alți oameni într-un mod distractiv și sănătos. Iar dansul este o modalitate excelentă de a socializa, de a întâlni oameni noi, de a-ți îmbunătăți starea fizică și mentală” – spune Lucian Stănila, fondator Arthur Murray Bucharest.

În studioul Arthur Murray Bucharest cursurile de dans se desfășoară după o metodă de predare unică în lume, combinând abordarea individuală din lecțiile private, colaborarea și schimbarea partenerului de dans din lecțiile de grup, dar și socializarea și dansul liber, în cadrul petrecerilor săptămânale de dans.

Astfel, cei peste 1000 de clienți care au luat lecții de dans în studioul Arthur Murray Bucharest au experimentat efectul dansului pe toate planurile, atât fizic, pentru condiția fizică, dar și la nivel psihic, ca modalitate de relaxare, și social, prin conectarea cu persoane cu interese comune.

În medie, o persoană care urmează un program de lecții de dans de societate la Arthur Murray petrece între trei și cinci ore pe săptămână în studio, peste media altor săli dans. Acest lucru se întâmplă datorită stilului nostru unic de predare, care presupune un mix între lecțiile private -una sau două pe săptămână – cu lecțiile de grup, care pot fi chiar și trei, și petreceri, două. Participând la toate tipurile de lecții, o persoană se bucură de beneficiile dansului din mai multe perspective. De aceea, dansul la noi în studio devine o activitate important pentru echilibrul personal –adaugă Lucian Stănilă.  

Despre Arthur Murray

A doua cea mai veche franciză din Statele Unite, brandul Arthur Murray este renumit în întreaga lume și este cea mai extinsă rețea de școli de dans de societate, cu peste 300 de studiouri deschise în 22 de țări.

Fondată în 1912 de către Arthur Murray, un simbol american al succesului în antreprenoriat și al dansului de societate, școala de dans a crescut rapid în popularitate în anii ’20 și ’30 și a devenit un punct de referință pentru dansul social. Astăzi, studioul de dans Arthur Murray continuă să fie recunoscut pentru calitatea și profesionalismul său, fiind unul dintre cele mai populare studiouri de dans din lume. Numele Arthur Murray este legat de coregrafii celebre precum cele din „Dirty Dancing”, „Parfum de Femeie” sau „Frumoasa și Bestia”.

Primul studio Arthur Murray din România este deschis din aprilie 2014 la et. 2 al clădirii din str. Nicolae Caramfil nr. 87 (zona Herăstrău).

De ce să investești într-un leagăn de grădină: 4 motive

0
0

Un leagăn de grădină poate fi nu doar un element decorativ, ci și un loc ideal pentru a te relaxa sau a-ți a petrece timpul liber cu cei dragi. În acest articol îți vom oferi câteva motive pentru care ar trebui să investești într-o astfel de piesă de mobilier, dacă nu ai făcut-o deja.

1. Ajută la crearea unui spațiu de relaxare

Crearea unei atmosfere de calm și liniște este una dintre principalele beneficii ale unui balansoar de grădină. Acesta poate fi considerat un fel de sanctuar personal în aer liber, unde poți scăpa de agitația și stresul vieții cotidiene. Înconjurat de natură și într-un cadru relaxant, leagănul de grădină devine un loc perfect pentru a te retrage și a te bucura de momente de liniște și relaxare. Poți citi o carte preferată, poți visa în voie sau, pur și simplu, te poți relaxa în timp ce te lași legănat/ă de briza ușoară.

2. Îmbunătățește estetica grădinii și a locuinței

Un leagăn de grădină poate fi o modalitate excelentă pentru a îmbunătăți estetica grădinii și a locuinței. Există multe tipuri de leagăne de grădină, fiecare cu propriul stil și design. Alegerea celui potrivit poate adăuga un plus de frumusețe și eleganță în mediul în care trăim. De exemplu, un leagăn din lemn masiv poate adăuga un aer rustic și natural, aducând un sentiment de căldură și autenticitate în grădină. Pe de altă parte, un leagăn metalic, cu linii moderne și curate, poate fi alegerea perfectă pentru o locuință cu arhitectură contemporană și minimalistă.

Leagănul de grădină poate deveni chiar elementul central al grădinii tale, atrăgând atenția și oferind un punct de focalizare. Poate fi amplasat în mijlocul grădinii, înconjurat de flori și plante, poți adăuga perne moi și colorate, pleduri, luminițe de grădină și alte obiecte de decor, creând astfel un cadru pitoresc și plin de viață.

3. Contribuie la crearea unui spațiu perfect pentru socializare

Un leagăn de grădină nu este doar un obiect de mobilier pentru relaxare, ci poate juca și un rol important în crearea unui spațiu perfect pentru socializare, în special dacă spațiul interior nu este unul deosebit de generos sau dacă, pur și simplu, după o zi lungă, ideea de a petrece și mai mult timp între patru pereți nu te atrage absolut deloc.

Îl poți folosi pentru a crea un spațiu confortabil în aer liber, unde poți petrece timp de calitate cu familia și prietenii, atât în cursul zilei, cât și seara. Toate acele momente petrecute în mijlocul celor dragi vor deveni un pic mai speciale.

4. Îți oferă un motiv în plus pentru a petrece mai mult timp în aer liber

Existența unei astfel de piese de mobilier poate reprezenta o motivație suplimentară pentru a alege să-ți petreci timpul liber mai mult în grădină și mai puțin în casă, pentru a profita din plin de zilele însorite și de a te bucura de natură. De ce ai sta în casă când ai la dispoziție un balansoar de grădină, un loc confortabil și relaxant, pe care îl poți folosi pentru a te odihni sau a purta conversații interesante cu familia ori prietenii? Iar dacă lucrezi de acasă, îl poți privi chiar ca pe un potențial birou în aer liber, unde poate vei avea mai multă inspirație și motivație pentru a-ți îndeplini sarcinile de lucru.

Investiția într-un leagăn de grădină aduce numeroase beneficii. Pe lângă crearea unui spațiu ideal de relaxare, acesta îmbunătățește estetica grădinii și a locuinței, fiind totodată un spațiu perfect pentru socializare. Un leagăn de grădină poate aduce un plus de valoare casei tale și poate reprezenta un loc unde îți poți petrece timpul liber în aer liber, înconjurat/ă de cei dragi.

Post-ul De ce să investești într-un leagăn de grădină: 4 motive apare prima dată în Revista PSYCHOLOGIES Romania.